Biografie

Nick moeder en peuter

Nick als peuter met zijn moeder

Nick peuter

Nick als peuter

Op 2 maart 1950 werd Nick geboren in Bandoeng op het eiland Java in Nederlands-Indië, als zoon van een politieagent. Aangezien zijn ouders niet met elkaar getrouwd waren, kreeg Nick de achternaam van zijn moeder, Van den Broeke.
In het jaar 1958 verhuisde Nick met zijn moeder en oma naar nederland waar zij zich in Bergen Op Zoom in Noord Brabant vestigden.

Nick artiest1Het eerste kleine succesje behaalde Nick als zanger in de groep The Road met het nummer “Never Leave Me Lonely”  (een compositie van Jack de Nijs en Lutje Leemans). Het nummer bereikt de vijftiende plaats op de hitlijst.

schoolportret

1958. Nick eerste schoolfoto in Nederland.

Nick artiest2

Nick in de jaren 80.

In 1973 neemt Jack de Nijs (alias Jack Jersey) contact op met Nick om met hem zijn eerste Engelstalige songs uit te brengen. De singles “One Is One”en “Juanita”komen beide in de top 10.

In maar liefst 21 landen worden beide titels uitgebracht en ontvangt Nick MacKenzie 3 gouden platen voor “Juanita”. In België stijgt “Juanita” naar de eerste plaats. In Duitsland naar de vijfde plaats.
De Singles “Peaches On A Tree”, “In Old Mexico” en “Hug Me” brengen in 1974 en 1975 Nick MacKenzie opnieuw hitsucces.
Optredens verzorgt hij vooral in discotheken in België en Duitsland. In Nederland is hij vooral geliefd bij het singlekopende hitparadepubliek.
Na twee topjaren verdwijnt MacKenzie langzaam weer in de anonimiteit. De singles “Please Let Me Come On Board”, “Tell The World” en “Lovely Lady Woman” bereiken in 1976 nog wel de tipparade maar verdwijnen even snel.
Na 1976 trekt Nick zich terug , hoewel hij in België en Duitsland een graag geziene gast blijft.
Met de door Henk van Broekhoven geschreven compositie “Hello Good Morning” is MacKenzie in 1980 weer terug in de hitparade. In Duitsland is hij onverminderd populair. Zijn singles worden daar uitgebracht door Telefunken/Decca, waar hij een 3-jarig contract mee afsluit.
In de periode 1995-1997 komen er nog verschillende albums uit op labels zoals:
Telefunken/Decca, EMI, Phillips, Imperial, Koch.

Nick Blue Moon

Nick tijdens opnames van “Bluemoon”

In 2007 is Nick bezig een nieuwe cd te maken. Deze maakt hij bij Jack Verburgt wel bekent als de medeproducer van Andre Hazes, dit gaat zo voort tot en met heden. Na heel veel titels opgenomen te hebben en evenzo vele terzijde te hebben geschoven, heeft Nick een nieuwe cd afgerond. De nieuwe cd, die “Mystique” heet, bevat zoals hijzelf zegt de muziek waar hij van houdt en altijd al heeft willen maken.
In dezelfde periode heeft Nick bij Highlightfilm 12 clips op laten nemen die in 2011 verschijnen op dvd.

Nick 10

Nick in de negentiger jaren.

Nick scoort op dit moment 1,5 miljoen hits op Google en vele duizenden hits op Youtube waar enkele van zijn nieuwe clips en oude tv-opnames in Nederland, België en Duitsland te zien zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s